HET KAARTJE VAN GUUS

Het kaartje van Guus_cover_v1.jpg

Een leerrijk verhaal over autisme, diversiteit en vriendschap.
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Guus draagt een kaartje om zijn nek. Daarop staat ‘autisme’. Op school plagen zijn klasgenootjes hem omdat hij anders is, en hij kan moeilijk met andere kinderen praten. Maar dan ontmoet hij op de speelplaats Alisa, die hem haar eigen kaartje toont.

Ieder kind is uniek. In sommige gezinnen wordt iemand ziek. In andere families is ooit iets vervelends gebeurd. En soms is het huishouden zelf gewoon een beetje anders. Pleister maakt al die gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Deze boeken bevatten een warm verhaal, een spelletje en een versje of liedje op kindermaat. Maar ook een informatieve bijlage voor volwassenen, met een aangrijpende getuigenis of een interview met een Pleister-expert. Op die manier nodigt Pleister uit tot praten met en begrip krijgen voor elkaar. Want hoe moeilijk sommige dingen ook zijn, een PLEISTER helpt altijd.

Met illustraties van Zoë Claessens

(https://www.zoeclaessens.be/)

In samenwerking met Liga Autisme Vlaanderen

(https://www.ligaautismevlaanderen.be/)

 

↓ Meer informatie en reacties van lezers ↓

 
S3__P_5-6_edited.jpg
Meer bekijken
 

OVER DE ILLUSTRATOR

Zoë Claessens is een vrolijke levensgenieter. Ze studeerde Animatiefilm in Brussel en 3D artist in Antwerpen.


Van jongs af aan tekende ze kleine stripverhalen voor haar familie en vrienden. De passie voor tekenen en verhalen vertellen zit in haar bloed. Ze houdt van schattige, lieve dingen en ziet de wereld liever iets vrolijker door een roze bril.

Werk_Zoë_Collage.jpg
 
logoLAVrgb.png

OVER LIGA AUTISME VLAANDEREN

Op 1 oktober 2017 werd door de thuisbegeleidingsdiensten autisme in Vlaanderen de Liga Autisme Vlaanderen opgericht, met als doel de samenwerking te formaliseren en de krachten (nog meer) te bundelen. Het behoort tot de taak van de Liga Autisme Vlaanderen om de professionele, autismespecifieke hulpverlening te versterken, zowel op vlak van beleid als op vlak van uitvoering. Op hun website vind je de projecten waar de Liga momenteel haar schouders onder zet.